Nem nőnek való vidék, avagy élet nőként az Unióban

Life coach Budapest
Share on facebook
Share on email

Egyenjogúság

Nemrég veszítettem el a nagymamámat. 89 éves volt. Sokat mesélt a lánykoráról, a szegénységről, a háborúról, a kiszolgáltatottságról, arról milyen nehezen tudott nőként főiskolai diplomát szerezni a családból ráadásul elsőként. Arról, hogy férje sosem fogadta el, hogy dolgozni és önmegvalósítani szeretett volna, hogy szabadság vágyával, öntudatos gondolkodásával, kirítt a kortársai közül. A lánya, az anyukám, műszaki pályán szerzett diplomát, számára már természetesebb volt, hogy nem csak férje, hanem ő is dolgozni fog, hogy a rendszerváltást követően az elsők közt vág bele saját vállalkozásába. Nálam már egyértelmű volt, hogy egyetemre megyek, hogy vállalkozást indítok, hogy egyenrangú társa leszek férjemnek. És bár sokat változott a nők helyzete nagymamám lánykora óta, de a nők még továbbra is alulreprezentáltak a felső vezetők, a tudományos, valamint a politikai elit körében. Még mindig kevesebb fizetésért látják el, ugyanazt a munkát, mint a férfiak, valamint a munka mellet a házi munka többnyire rajtuk marad. Öregségükre nagyobb arányban sújtja őket a szegénység, a kevesebb keresetnek és gyermekek miatt kimaradt éveknek köszönhetően.

Hosszú út áll mögöttünk, és én csak remélni merem, hogy a lányaim már egy olyan társadalomban élnek majd felnőtt nőként, amelyben ezek az egyenlőtlenségek még tovább csökkenek.

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?

Pénzügyi mentor:

“Teljesen független, mindenféle értékesítési nyomástól mentes, személyre szabott pénzügyi tanácsadás hétköznapi embereknek, pénzvisszafizetési elégedettségi garanciával. Ugyanitt rengeteg hasznos cikk és elektronikus könyv pénzkezelési témákban.”
penzugyimentoralas.hu

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?