Szeretsz veszélyesen élni? – A kockázatvállalási teszt megmondja

Life coach Budapest

Te szeretsz kockáztatni? Itt a kockázatvállalási teszt, hogy megtudd!

A kockázatvállalási teszt megmutatja kockázatvállalási hajlandóságunkat. Abban a tekintetben, hogy milyen mértékben merünk kockázatokat vállalni, nagyon különözőek vagyunk. Neveltetésünk, tapasztalataink és tágabb értelemben vett kulturális hátterünk nagymértékben meghatározza kockázatvállalási hajlandóságunkat. Vannak bátrabb, merészebb emberek, akik gyorsan tudnak váltani, és vannak olyanok is, akik nem szívesen változtatnak. Ragaszkodnak a megszokotthoz, a már jól ismerthez.  Természetesen kockázatvállalási  hajlandóságunk nagymértékben hatással van a szakmai karrierünkre, a vállalkozásunk illetve a társas kapcsolataink stabilitására, sikerére.

Ha túlságosan félünk az új helyzetektől, ha nehezen váltunk illetve szokunk meg új dolgokat, az erősen hátráltat minket az önmegvalósításban. Nem merünk kilépni a komfortzónánkból, szorongással töltenek el új helyzetek, így egy csomó új lehetőségtől elzárjuk magunkat. Nem kezdünk bele új dolgokba, halogatunk, döntésképtelenné válunk.

Ha viszont pont azzal küzdünk, hogy az állandó változás, az élménykeresés a fő belső motorunk, akkor könnyen szembesülhetünk azzal, hogy nehezen köteleződünk el egy munka vagy épp a család mellett. Számukra az elköteleződés olyan szintű kötöttséget jelent, amit hosszútávon nehezen tudnak elviselni.

Ha kitöltöd a kockázatvállalási tesztet, megtudhatod te melyik kategóriába tartozol!

Az egyének kockázatvállalási hajlandósága közti különbség gyakran szülhet kapcsolaton belüli konfliktusokat is. Mint mindenben, itt is az aranyközépút az üdvözítő. Fontos, hogy bele merjünk vágni új dolgokba, hogy ne féljünk a változásoktól, de azért ne essünk át a ló túloldalára se. A túlzott kockázatok mind a vállalkozásban, mind a magánéletben okozhatnak problémát. Valamilyen szinten el kell tudjuk viselni a  monotóniát is, ne csak a folyamatos izgalmat, kockázatot, élményt keressük az életben.

Kockázatvállalási teszt

A teszt 16 darab állítást tartalmaz. Annyi a dolgod, hogy bejelölöd, mennyire értesz, vagy éppen nem értesz egyet velük.  Ne gondolkozz sokat a válaszon, inkább azt jelöld be, amit első olvasásra igaznak gondolsz. A kitöltést követően az eredményedhez kapcsolódóan pár tanácsot is olvashatsz.

Jó tesztelést kívánok!

3 hozzászólás a(z) “Szeretsz veszélyesen élni? – A kockázatvállalási teszt megmondja” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező