Az öt szeretetnyelv teszt

Női Sikertréner Coach
Share on facebook
Share on email

Szeretetnyelv teszt

Az előző blogposztomban a szeretetnyelv formáiról és annak tudatosításának fontosságáról írtam. Most pedig itt a szeretetnyelv teszt, aminek a kitöltésével megtudhatod, hogy mi is a te elsődleges szeretetnyelved.

Dr. Gary Chapman, amerikai család- és párterapeuta alkotta meg az “5 szeretetnyelv” elméletét. Több évtizedes praxisa alatt figyelt fel arra a jelenségre, hogy a hozzá forduló felek képtelenek “jól” szeretni egymást. Hiába volt közöttük egy mély és  erős szeretetet, a hétköznapokban sok feszültséget, bizonytalanságot éltek meg abból adódóan, hogy nem érezték szeretve magukat a másik által. Mindeközben Chapman a saját házasságában is hasonló problémákkal küzdött, így megfigyelései alapján megalkotta az “5 szeretetnyelv elméletét”. Az elméletnek a nagyszerűségét az adja, hogy nemtől, kortól, szocio-kulturális háttértől függetlenül az általa megalkotott szeretetnyelv egyikébe mindenki besorolható.

A szeretetnyelv teszt a tartós kapcsolatokért

A hosszú és kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja, hogy tisztába legyünk magunk és partnerünk szeretetnyelvével. Ennek ismerete lehetőséget ad arra, hogy mindkét fél biztonságban, elfogadva és megbecsülve érezhesse magát a kapcsolatba.  A lenti szeretetnyelv teszt segítségével megtudhatod, hogy az öt szeretetnyelv közül melyik a te elsődleges nyelved.

Egyszerű és gyors

A szeretetnyelv teszt 30 darab állításpárt tartalmaz. Azt jelöld be, amelyik igaz vagy igazabb rád. Ha egyik sem, vagy esetleg mindkettő, akkor is csak egyet választhatsz. Ne gondolkozz sokat a válaszon, inkább azt jelöld be, amit első olvasásra igaznak gondolsz. A végén az eredményből megtudhatod, hogy te mitől érzed magadat szeretve.

Attól, ha a másik elhív egy gyertyafényes vacsorára? Esetleg attól, ha elismerően szól a teljesítményedről vagy a kinézetedről. Talán inkább az ajándékok azok, amik által megérzed, hogy szeretve vagy? Válaszold meg a szeretetnyelv teszt kérdéseit és megtudod, hogyan kell téged jól szeretni!

Ha pedig azt akarod ezt más is megtudja, akkor a kitöltést követően az eredményt megoszthatod, a számodra fontos emberekkel!

Sok sikert a kitöltéshez!

(Forrás: Gary Chapman: Az egyedülállók öt szeretetnyelve, Harmat Kiadó)

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?