Szeretetnyelv teszt – A tied mi?

Life coach Budapest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Szeretetnyelv teszt

Az előző blogposztomban a szeretetnyelv formáiról és annak tudatosításának fontosságáról írtam. Most pedig itt a szeretetnyelv teszt, aminek a kitöltésével megtudhatod, hogy mi is a te elsődleges szeretetnyelved.

Dr. Gary Chapman, amerikai család- és párterapeuta alkotta meg az “5 szeretetnyelv” elméletét. Több évtizedes praxisa alatt figyelt fel arra a jelenségre, hogy a hozzá forduló felek képtelenek “jól” szeretni egymást. Hiába volt közöttük egy mély és  erős szeretetet, a hétköznapokban sok feszültséget, bizonytalanságot éltek meg abból adódóan, hogy nem érezték szeretve magukat a másik által. Mindeközben Chapman a saját házasságában is hasonló problémákkal küzdött, így megfigyelései alapján megalkotta az “5 szeretetnyelv elméletét”. Az elméletnek a nagyszerűségét az adja, hogy nemtől, kortól, szocio-kulturális háttértől függetlenül az általa megalkotott szeretetnyelv egyikébe mindenki besorolható.

A szeretetnyelv teszt a tartós kapcsolatokért

A hosszú és kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja, hogy tisztába legyünk magunk és partnerünk szeretetnyelvével. Ennek ismerete lehetőséget ad arra, hogy mindkét fél biztonságban, elfogadva és megbecsülve érezhesse magát a kapcsolatba.  A lenti szeretetnyelv teszt segítségével megtudhatod, hogy az öt szeretetnyelv közül melyik a te elsődleges nyelved.

Egyszerű és gyors

A szeretetnyelv teszt 30 darab állításpárt tartalmaz. Azt jelöld be, amelyik igaz vagy igazabb rád. Ha egyik sem, vagy esetleg mindkettő, akkor is csak egyet választhatsz. Ne gondolkozz sokat a válaszon, inkább azt jelöld be, amit első olvasásra igaznak gondolsz. A végén az eredményből megtudhatod, hogy te mitől érzed magadat szeretve.

Attól, ha a másik elhív egy gyertyafényes vacsorára? Esetleg attól, ha elismerően szól a teljesítményedről vagy a kinézetedről. Talán inkább az ajándékok azok, amik által megérzed, hogy szeretve vagy? Válaszold meg a szeretetnyelv teszt kérdéseit és megtudod, hogyan kell téged jól szeretni!

Ha pedig azt akarod ezt más is megtudja, akkor a kitöltést követően az eredményt megoszthatod, a számodra fontos emberekkel!

Sok sikert a kitöltéshez!

(Forrás: Gary Chapman: Az egyedülállók öt szeretetnyelve, Harmat Kiadó)

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: print

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?

Pénzügyi mentor:

“Teljesen független, mindenféle értékesítési nyomástól mentes, személyre szabott pénzügyi tanácsadás hétköznapi embereknek, pénzvisszafizetési elégedettségi garanciával. Ugyanitt rengeteg hasznos cikk és elektronikus könyv pénzkezelési témákban.”
penzugyimentoralas.hu

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?