Szorongás teszt

Life coach Budapest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Felgyorsult világunkban, egyre nagyobb hangsúlyt kap a teljesítmény, a sikeresség, a megfelelés. Ennek következtében általánossá vált az emberekben a félelem, a szorongás. Ez az állapot sokaknak csak átmeneti, de tartósabbá is válhat.

A félelem vagy a szorongás azonban nem feltétlenül rossz. Sőt egy bizonyos szintig “normálisnak” is tekinthető. A félelem ugyanis segít a túlélésben, hiszen fokozza a teljesítőképességet, és a fenyegetés felkészíti a testet a menekülésre vagy éppen a szembeszállásra.

De mi a helyzet a szorongással?

Szorongás

A szorongás bármilyen dologgal kapcsolatosan jelentkezhet, legyen az valós vagy vélt probléma. A nehézséget inkább az okozza, hogy gyakran nem tudjuk beazonosítani a szorongás tárgyát. Vagyis ezekben az esetekben nem is nagyon tudjuk megfogalmazni, mi a konkrét gondunk, „csak” belső feszültséget, nyugtalanságot élünk meg. Ennek a belső feszültségnek a tartós fennállása akár komoly problémákhoz is vezethet. 

A szorongásunk megmutatkozhat

  • ijesztő fizikai tünetekben,
  • kognitív, gondolkodásbeli zavarokban,
  • de akár magatartásbeli problémákban is.

szorongás valójában nem más, mint 

  • a tehetetlenség érzésével összekötött félelem, amikor 
  • úgy érezzük, hogy semmiféle befolyással nem vagyunk a történésekre
  • és ez nyugtalansággal, félelemmel tölt el.

A félelem, a nyugtalanságérzet akkor válik problémává, ha az élet minden területére átterjed, és általános érzéssé válik. Hogy téged mennyire fenyeget ennek veszélye, azt szorongás tesztünkből megtudhatod.

Miből áll a szorongás teszt?

Az alábbi szorongás teszt segítségével képet kaphatsz arról, hogy 

A szorongás teszt teljesen anonim, és fontos, hogy őszintén válaszolj a benne lévő kérdésekre. 

A szorongás teszt 21 állítást tartalmaz, amelyeknél el kell döntened, hogy az elmúlt pár hétben ezek mennyire voltak jellemzők rád, mennyire határozták meg a mindennapjaidat, illetve az adott pillanatodat.

A teszt kitöltése után nemcsak az eredményedet tudhatod meg, de hasznos tanácsokat és tippeket is kapsz arra vonatkozóan, hogyan tudsz megbirkózni a túlzott szorongásoddal.

Tesztre fel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: print

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?

Pénzügyi mentor:

“Teljesen független, mindenféle értékesítési nyomástól mentes, személyre szabott pénzügyi tanácsadás hétköznapi embereknek, pénzvisszafizetési elégedettségi garanciával. Ugyanitt rengeteg hasznos cikk és elektronikus könyv pénzkezelési témákban.”
penzugyimentoralas.hu

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?