Szorongás Teszt – Megmérgezi Az életed A Szorongás?

Life coach Budapest

Szorongás teszt a mindennapokban

Felgyorsult világunkban, egyre nagyobb hangsúlyt kap a teljesítmény, a sikeresség, a megfelelés. Ennek következtében általánossá vált az emberekben a félelem, a szorongás. Ez az állapot sokaknak csak átmeneti, de nagyon gyorsan tartósabbá is válhat. A szorongás teszt abban segít, hogy megtud, romboló mértékű -e már a mindennapi szorongás, ami benned van.

A félelem vagy a szorongás azonban nem feltétlenül rossz. Sőt egy bizonyos szintig “normálisnak” is tekinthető. A félelem ugyanis segít a túlélésben, hiszen fokozza a teljesítőképességet, és a fenyegetés felkészíti a testet a menekülésre vagy éppen a szembeszállásra.

De mi a helyzet a szorongással?

Szorongás

A szorongás bármilyen dologgal kapcsolatosan jelentkezhet, legyen az valós vagy vélt probléma. A nehézséget inkább az okozza, hogy gyakran nem tudjuk beazonosítani a szorongás tárgyát. Vagyis ezekben az esetekben nem is nagyon tudjuk megfogalmazni, mi a konkrét gondunk, „csak” belső feszültséget, nyugtalanságot élünk meg. Ennek a belső feszültségnek a tartós fennállása akár komoly problémákhoz is vezethet. 

A szorongásunk megmutatkozhat

  • ijesztő fizikai tünetekben,
  • kognitív, gondolkodásbeli zavarokban,
  • de akár magatartásbeli problémákban is.

szorongás valójában nem más, mint 

  • a tehetetlenség érzésével összekötött félelem, amikor 
  • úgy érezzük, hogy semmiféle befolyással nem vagyunk a történésekre
  • és ez nyugtalansággal, félelemmel tölt el.

A félelem, a nyugtalanságérzet akkor válik problémává, ha az élet minden területére átterjed, és általános érzéssé válik. Hogy téged mennyire fenyeget ennek veszélye, azt szorongás tesztünkből megtudhatod.

Miből áll a szorongás teszt?

Az alábbi szorongás teszt segítségével képet kaphatsz arról, hogy 

A szorongás teszt teljesen anonim, és fontos, hogy őszintén válaszolj a benne lévő kérdésekre. 

A szorongás teszt 21 állítást tartalmaz, amelyeknél el kell döntened, hogy az elmúlt pár hétben ezek mennyire voltak jellemzők rád, mennyire határozták meg a mindennapjaidat, illetve az adott pillanatodat.

A teszt kitöltése után nemcsak az eredményedet tudhatod meg, de hasznos tanácsokat és tippeket is kapsz arra vonatkozóan, hogyan tudsz megbirkózni a túlzott szorongásoddal.

Ne feledd, ez a teszt nem alkalmas pontos diagnózis felállítására, és semmiképp sem egyenértékű egy szakember véleményével.

Tesztre fel!

Ahhoz, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott életet tudj élni, fontos, hogy felismerd a téged gátló belső tényezőidet és megszabadulj tőlük.

Neked is ismerősek a fenti problémák? Szívesen változtatnál is rajtuk, de szeretnél a saját ütemedben haladni, és mindezt pénztárcabarát módon az otthonod kényelméből?  Akkor ne habozz! 
Tudatos Megújulás Programot neked készítettem. 

Amennyiben kérdésed lenne a programmal kapcsolatban, a Facebookon és az Instagram-oldalamon is elérsz.

Ha tetszett a teszt, oszd meg ismerőseiddel is!

4 hozzászólás a(z) “Szorongás Teszt – Megmérgezi Az életed A Szorongás?” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező