Kell-e mindenkinek énidő? – Sikeres Nők Podcast #8

Life coach Budapest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Szia Sorstárs!

Te tartasz szünetet? Megállsz néha a napjaidban? És ha igen, hogyan? Énidővel? Egyáltalán, mit jelent neked az énidő? Fontos, hogy lehess csak magaddal, a saját gondolataiddal vagy neked nincs ilyesmire szükséged?

Mindenki másképp töltődik fel, és az sem biztos, hogy nevén tudjuk vagy akarjuk nevezni az ilyen kikapcsolódást. Sőt, az sem biztos, hogy van lehetőségünk félrevonulni. Pedig fontos lenne.

A mai adásban erről beszélgettünk. 

Mai témánk tehát az a bizonyos énidő. Van-e, kell-e mindenkinek?

A Női Sikertréner Sikeres Nők podcast sorozatának #8 részében Nagy Erikával, a Mompreneurs közösség alapítójával rendhagyó dolog kapcsán beszélgettünk az énidőről. Erika ugyanis nálam járt coachingon, amely elmondása szerint tipikus énidős elfoglaltság. Hiszen ilyenkor biztosan csak magára fókuszál az ember. Ez a befelé figyelés pedig a szó klasszikus értelmében valóban énidő, még ha nem is tipikus.  

Érintjük 

 • a klasszikus kikapcsolódási formákat, 
 • beszélgetünk az énidő relevanciájáról, 
 • a család hozzáállásáról a mi énidőnket illetően, 
 • és arról, hogy a rutinszerű feltöltődést nevezhetjük-e még énidőnek.

Mert a rutin – ahogy az a nevéből következik – sokféle módon kihathat ránk, és egy idő után már nem biztos, hogy azt az eredményt hozza, amit várnánk tőle.  

Téged is érint az énidő problematika? Akkor hallgasd meg az adást!

 • Csak klikkelj a lejátszás gombra, vagy
 • Soundcloudon gépről/ telefonról keress rá a „Női Sikertréner” vagy a „Sikeres Nők” elnevezésekre. 
 • Androidos telefonnal letöltheted magát az ingyenes Podcast Addict applikációt, ahol a „Sikeres Nők”-re rákeresve szintén megtalálsz bennünket.
 • iPhone-ról az iTunes podcastek között keress bennünket.  
Útravaló 

Összeszedtem, mi az, amin feltétlenül érdemes elgondolkodnod az adásban elhangzottakból. Itt a te útravalód: 

 • Gondold végig, melyik az a kikapcsolódási forma, amikor tényleg csak magaddal foglalkozol.
 • Vedd számba azokat a lehetőségeket, amelyektől igazán fel tudsz töltődni.
 • Ha rendszeresen sportolsz (futsz, edzőterembe jársz), vizsgáld meg, az nem vált-e rutinná és – úgymond – kötelezővé az életedben. Mert ha igen, akkor érdemes elmerengeni azon, hogy énidő -e ez még neked.
 • Tedd fel magadnak a kérdést, hogy neked van-e egyáltalán szükséged énidőre? Mert simán elképzelhető, hogy az énidő nálad máshogy nyilvánul meg. Lassan már nyomásként éljük meg, ha nincs tipikusnak nevezett énidőnk, holott nem kellene, hogy ezzel kapcsolatban bármi is negatívan hasson ránk.
 • Ha a családod szerint luxus az énidő, beszéljetek róla. Nem kell, hogy teljesen megértsék, miért szeretnél éppen horgászni, a lényeg, hogy elfogadtasd. Ez időnként nem könnyű, de biztosítanod kell a szeretteidet arról, hogy az énidőd nem ellenük szól.
 • Ne legyenek kételyeid afelől, hogy megteheted-e, jár-e neked, sőt, megérdemled-e az énidőt. Valahonnan mindig kell erőt merítenünk a mindennapokhoz.
 • Keresd és találd meg az egyensúlyt az életedben. Lehet, hogy téged épp a munkád, a vállalkozásod tölt fel. Ismerd meg a saját igényeidet, sőt, érdemes kipróbálnod másét. Például a horgászást. Miért is ne?
 • Ha elakadnál, rám számíthatsz. Kérj bátran segítséget.

Neked mit adott a mai adás? Mit tanultál ebből a podcast részből? Írd le magadnak! Sőt, ha kedved van, írd meg nekem is! Igazán kíváncsi vagyok.

Kapcsolódó cikkeim: 

☞ Önismeret

☞ Alkalmazkodás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: print

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?

Pénzügyi mentor:

“Teljesen független, mindenféle értékesítési nyomástól mentes, személyre szabott pénzügyi tanácsadás hétköznapi embereknek, pénzvisszafizetési elégedettségi garanciával. Ugyanitt rengeteg hasznos cikk és elektronikus könyv pénzkezelési témákban.”
penzugyimentoralas.hu

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező
Vállalkozó vagy?