Önismereti teszt – Mennyire ismered magad?

Life coach Budapest

Önismeret, mint életcél

Az embert az választja el a többi élőlénytől, hogy önmagára vonatkozóan széles körű tudatossággal rendelkezik. Szerencsések vagyunk, mert tudunk gondolkodni és képesek vagyunk önismeretünket és tudatosságunkat folyamatosan emelni. Ez a növekedés egész életünk során elkísér minket, de ez a folyamat gyakran kitartást és türelmet igényel tőlünk. Az ókori görög filozófusok szerint a társadalmuk sikereinek záloga az volt, hogy társadalmuk az „ismerd meg önmagad” parancsra épült. Te ismered magad? E lenti önismereti teszt megadja a választ!

Tudatos Megújulás Program – Segítek megtalálni az utadat

Önismeret vs stressz

Az ókori görögök óta rengeteget változott a világ, a modern kor egy összetettebb és sokkal nagyobb önismeretet igényel tőlünk. A jelen kor kihívásaival szemben (globalizáció, technológia változás, stresszkezelés, szorongás stb.) csak az egyre növekvő önismeretünk adhat védelmet. Ha ismerem a saját preferenciáimat, erősségeimet, gyengeségeimet, másokra gyakorolt hatásomat, igényeimet akkor van esélyem arra, hogy környezetemet akként befolyásoljam, ami számomra kedvező. Bár mindannyiunknak vannak elképzeléseink arról, hogy kik vagyunk, milyenek vagyunk, de a tudásunk gyakran hézagos és kevés lehetőségünk van arra, hogy a hiányosságainkra, vakfoltjainkra rálássunk. Ebben az önreflexióban, magunkra látásban segít az alábbi önismereti teszt.

Önismereti teszt

Ennek a kérdőívnek nem az a célja, hogy a teljes ént feltérképezze. Hanem sokkal inkább, hogy rákérdezzen olyan területekre, amelyek kiemelkedőek lehetnek személyiségünk kialakulásában. Reményeim szerint az alábbi kvíz arra ösztönöz, hogy elgondolkozz az élet olyan területein, amelyeken talán még soha nem is gondolkodtál el. Az újonnan feltett kérdések pedig remélem, segítenek neked is abban, hogy bölcsebb és önazonosabb életet tudj élni.

Az önismereti teszt során 15 kérdéssel találkozol, illetve mindegyik mellett találsz egy a kérdéshez kapcsolódó magyarázatot. Ezek a magyarázatok abban is segíthetnek téged, hogy elmélyültebben át tud gondolni az adott kérdést. A teszt kitöltését követően pedig támogasson téged abban, hogy végig gondold, hogy a jövőben miként tudsz magadról tudatosabb képet kialakítani az adott területhez kapcsolódóan. Ne feledd az önismeret egy folyamatos munka, amit egész életen át gyakorlunk! Fontos, ez a teszt nem alkalmas pontos diagnózis felállítására, és semmiképp sem egyenértékű egy szakember személyes találkozáson alapuló véleményével.

Felkészültél?

Mi lett az eredmény? Mennyire ismered magad? 

Ahhoz, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott életet tudj élni, fontos, hogy felismerd a téged gátló belső tényezőidet és megszabadulj tőlük. Ebben segít a Tudatos Megújulás Programom, klikkelj és kukkants bele a programba.

Neked is ismerősek a fenti problémák? Szívesen változtatnál is rajtuk, de szeretnél a saját ütemedben haladni, és mindezt pénztárcabarát módon az otthonod kényelméből?  Akkor ne habozz! 
Tudatos Megújulás Programot neked készítettem. 

Ha úgy érzed, egyedül nem tudsz megbirkózni az elakadásaiddal, fordulj hozzám bizalommal!

Ha tetszett a teszt, oszd meg ismerőseiddel is!

3 hozzászólás a(z) “Önismereti teszt – Mennyire ismered magad?” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevemre!

* kötelező mező